Second Opinion – Kvalitetssikring

Foretrekker du å gjøre rekrutteringen selv, men ønsker en objektiv kvalitetssikring og sluttvurdering basert på en grundig og kompetansebasert beslutningstakning?

Gjennom en Second Opinion hjelper vi selskaper å føle seg trygge i sin rekruttering. Basert på kravprofilen din, lar vi kandidatene gjennomføre et nøye utvalg tester (personlighet-, motivasjon- og evnetester) og deretter supplerer disse med et kompetansebasert intervju.
Resultatene samler vi i en rapport der vi beskriver hvordan kandidaten samsvarer med kravprofilen du har satt opp, samt en predikasjon på hvordan kandidat vil gjøre det i rollen.

Hudson Nordics 5+1 kompetansemodell er ryggraden i vårt arbeid med rekruttering og talent management. Modellen er basert på en omfattende research, hvor Hudsons eget forskningsteam har analysert mer enn hundre kompetansemodeller fra internasjonale virksomheter, såvel som aktuelle HR-tendenser.

Les gjerne mer om våre test – og evalueringsverktøy.

Vil du vite mer? Skriv til oss

En sluttvurdering inkluderer
 • Kompetansebasert intervju
  Våre konsulenter sammen med kunden identifiserer relevante kompetanser for den nåværende rollen fra Hudsons kompetansemodell 5 + 1. Et utvalg av kompetanser blir behandlet i intervjuet, der spørsmålene er laget for å produsere konkrete eksempler på dagens kompetanse og gi et bilde av kandidatens potensial.
 • Personlighetsprofil (BAQ)
  Analysen utføres online via Internett før det personlige møtet med en Hudson-konsulent, og resultatene blir samlet ut fra de valgte kompetansene. Høyere stillinger kan også sammenlignes med en europeisk «Senior Leadership Profile».
 • Motivasjonsanalyse (MDQ)
  Analysen utføres online via Internett før det personlige møtet med en konsulent fra Hudson. Resultatet blir samlet og evaluert på bakgrunn av en forhåndsdefinert motivasjonsprofil, relevant for rollen.
 • Ferdighetstest
  Testen gjennomføres enten online via Internett eller på stedet før det personlige møtet. Hudson tilbyr forskjellige typer ferdighetstester, verbale, numeriske eller abstrakte, avhengig av den aktuelle rollen.

Kandidaten får direkte tilbakemelding på analyser og testresultater og dokumentasjon for å ta med hjem. Hudsons konsulenter samler resultatene i en rapport til klienten. Rapporten inkluderer en beskrivelse av kandidatens potensial i den nåværende rollen, kandidatens styrker og utviklingsområder samt en oppsummering av personlighetsprofil, motivasjonsanalyse og ferdighetstester knyttet til utvalgte kompetanser og nåværende rolle.

Ved oppgaver der flere kandidater blir vurdert for samme rolle, kan det også gjøres en generell sammenligning mellom kandidatenes resultater.